Tenis

Rafa Nadal derrota Tommy Robredo i el deixa fora de la Copa Masters de Xangai

Rafael Nadal ha vençut Tommy Robredo per 7-6 i 6-2 en una hora i 40 minuts en la Copa Masters, i d'aquesta manera, el mallorquí ha sumat la seva primera victòria a Xangai, mentre que l'olotí queda eliminat i ja no té possibilitats d'arribar a semifinals. Aquest triomf de Nadal també serveix de retruc per classificar el nord-americà James Blake entre els quatre millors del torneig. Blake ha derrotat el rus Nikolai Davydenko en tres sets, per 2-6, 6-4 i 7-5 i ha passat a liderar el grup "daurat" amb dues victòries, després de remuntar un partit que pràcticament tenia perdut, ja que Davydenko dominava per 4-2 en el segon set.

Rafael Nadal ha sumat la quarta victòria en els seus enfrontaments i Robredo continua sense saber què és guanyar el manacorí. El partit ha començat bé per al català, però Robredo ha desaprofitat un avantatge de 4-2 en el primer set, i Nadal ha guanyat tres jocs consecutius en una gran reacció per forçar després el desempat, on ha dominat amb autoritat (7-2). En el segon parcial, el tenista balear ha demostrat més confiança, i ha marxat en el marcador (3-0) abans que Robredo pogués reaccionar.

Així doncs, Nadal es jugarà divendres contra Davydenko una plaça en semifinals. Cal recordar que abans de perdre contra Blake, el rus acumulava sis victòries consecutives des que va guanyar el Masters Series de París i havia derrotat Tommy Robredo en el primer partit del Grup Or a Xangai.