Barcelona

Rabell li trasllada a Forcadell que s'oposaran a qualsevol candidat de Junts pel Sí

La màxima responsable de la cambra catalana ha començat aquest matí els contactes amb els diferents grups parlamentaris per saber quin candidat proposen com a president de la Generalitat

Actualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha començat les converses amb els representants dels partits polítics per proposar un candidat a la presidència de la Generalitat. La ronda de consultes s'ha encetat amb el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, i tot seguit ha continuat amb el cap de llista de la Candidatura d'Unitat Popular, Antonio Baños.

Durant una reunió d'uns 40 minuts, Rabell li ha traslladat a Forcadell que el seu grup votarà negativament a una investidura d'Artur Mas, "ni per activa ni per passiva", o de qualsevol altre candidat de Junts pel Sí. El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot rebutja la reedició d'un govern de CDC "sota una altra fórmula" i la ruptura "unilateral" amb l'Estat.

Rabell també ha criticat l'estratègia de C's, PSC i PPC de portar al Tribunal Constitucional la resolució de JxSí i la CUP: "acudir al TC perquè arbitri els debats que ha de resoldre el Parlament és un error i una falta política", ha dit.

Antonio Baños i Anna Gabriel, de la CUP, també li han comunicat a la presidenta del Parlament que no donaran suport a Artur Mas. La ronda de consultes amb la resta de grups continuarà el dijous i el divendres, tot i que no se n'han concretat més detalls. Totes les trobades es faran al despatx d'audiències de la presidenta del Parlament.

Quan acabi aquestes converses, la presidenta del Parlament haurà de proposar un candidat i convocar el ple d'investidura. El termini per convocar-lo és deu dies hàbils després de la constitució del Parlament, un termini que expira dilluns vinent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut