Rabell demana a Puigdemont "una treva" per "preservar l'autogovern" i "evitar la catàstrofe"

Albano Dante Fachin acusa el PP de voler governar Catalunya sense passar per les urnes i pensar que poden fer "desaparèixer el 80% de catalans"

Actualitzat

El cap del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, ha emplaçat el president de la Generalitat a fer "el que faci falta" per "preservar l'autogovern" i "evitar la catàstrofe". En aquest sentit, ha demanat a Puigdemont que no declari la independència.

"Hi ha una necessitat d'establir una treva i donar una oportunitat al diàleg malgrat les dificultats"

El líder de CSQP ha advertit el govern que una declaració d'independència "seria purament retòrica, sense efectes jurídiques ni possibilitats d'implementar-se" i ha considerat que l'1-O no va ser un mandat legítim per proclamar la independència perquè no va tenir el suport majoritari de la població.

Des de CSQP s'ha reclamat al govern iniciar "una estratègia de grans majories i complicitats" per buscar el diàleg amb l'executiu espanyol i preservar l'autogovern. En la mateixa línia, ha emplaçat Puigdemont a "no escoltar" els sectors de l'independentisme que li demanen que declari la independència.

 

 

Fachin acusa PP i Cs de "no voler veure la realitat"

Rabell s'ha partit la intervenció amb el portaveu adjunt de CSQP, Albano Dante Fachin, que ha fet un discurs molt dur contra el PP i Cs. El líder de Podem a Catalunya ha acusat els populars de voler governar Catalunya sense passar per les urnes amb l'aplicació de l'article 155 i ha advertit: "Això no passarà."

Fachin ha criticat el PP i Cs perquè considera que no volen "veure la realitat" catalana.

"Voleu fer desaparèixer el 80% de catalans i això no passarà."

Fachin també s'ha mostrat crític amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a qui ha retret que el PSOE no pressionés el govern espanyol si realment volia un acord entre Puigdemont i Rajoy per convocar eleccions a canvi de no aplicar el 155.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut