Beledwyne

Quinze morts en un atemptat en un cèntric restaurant ple de soldats a la frontera entre Somàlia i Etiòpia

Un terrorista suïcida ha detonat una bomba en un cèntric restaurant i ha matat soldats dels exèrcits de Somàlia, Etiòpia i Djibuti. L'atac ha estat reivindicat pel grup islamista somali Al-Shabab, lligat a Al-Qaeda.

RedaccióActualitzat

Almenys 15 persones han mort i nombroses han resultat ferides per un atemptat suïcida a la població de Beledweyne, situada 300 km al nord de Mogadiscio, Somàlia, segons han informat fonts policials. L'atac ha estat reivindicat pel grup islamista somali Al-Shabab, lligat a Al-Qaeda.

Un terrorista suïcida ha detonat una bomba en un cèntric restaurant i ha matat soldats dels excèrcits de Somàlia, Etiòpia i Djibuti. Tal com més tard ha confirmat un comandant d'Al-Shabab, en reivindicar l'atemptat, els militars eren els objectius principals. Testimonis dels fets han explicat que el restaurant era ple quan el kamikaze s'ha immolat.

El president de Somàlia, Hassan Sheikh Mohamud, ha condemnat l'atac i ha assegurat que l'atemptat és obra d'"elements violents que no coneixen l'Islam". En un comunicat, el president ha afirmat que l'atac demostra que "Al-Shabab, després de perdre la guerra, s'ha reduït a accions extremistes".

Ja és la segona vegada que aquesta població fronterera amb Etiòpia pateix la violència terrorista. El 2009, una bomba va explotar en un hotel i 20 persones van morir. Beledwyne es troba a la ruta dels moviments de tropes entre Etiòpia i Somàlia.

L' ONU ha estat pressionant militarment l'organització terrorista Al-Shabab a Somàlia que fins ara controlaven les ciutat més importants del país. El grup islamista controla encara la major part dels territoris del sud.

Anar al contingut