Quines federacions del PSOE es decanten pel "no" i quines per l'abstenció

RedaccióActualitzat

El PSOE encara aquest diumenge un dels seus dies més transcendents, tres setmanes després de la sortida forçada de Pedro Sánchez.

El comitè federal ha de decidir si s'abstindrà o votarà "no" a la investidura de Mariano Rajoy, cosa que suposaria anar a terceres eleccions. Sembla, però, que això no passarà perquè la balança ja està força decantada. Si no hi ha sorpreses, guanyarà l'abstenció, com vol la gestora tot i anar en contra del que pensa la militància.

A favor de l'abstenció hi hauria 8 federacions, entre elles les de més pes dins del comitè i també les més cohesionades, amb poques veus en contra. Són Andalusia, Castella-la Manxa, Astúries, Extremadura, Aragó i Canàries. Múrcia i Galícia també aposten per abstenir-se, tot i que la seva direcció està en contra de la investidura de Rajoy.

Les federacions que optarien pel "no" són 7. El territori més potent i cohesionat és Catalunya, amb un PSC que sempre s'ha mantingut contrari a Rajoy, i fins i tot ha amenaçat de desobeir si guanya l'abstenció. A favor del "no" també hi ha Balears i altres federacions més petites com Euskadi, Cantàbria, Navarra, La Rioja i Ceuta i Melilla.

Les indecises són València, Madrid i Castella i Lleó, però, encara que són les federacions més dividides, tot apunta que poden acabar apostant per una abstenció tècnica.

Si guanya l'abstenció, l'altre gran dubte és com es materialitzarà; si només s'abstindran 11 diputats o serà en bloc, com pretén la gestora.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut