El cartell internacional, obra dels irlandesos Niamh Sharkey i Siobhán Parkinson.
El cartell internacional, obra dels irlandesos Niamh Sharkey i Siobhán Parkinson.
Barcelona

Quin és el llibre de la teva infantesa?

"El zoo d'en Pitus", "La història interminable" i les narracions d'Astèrix i Obèlics, els vostres preferits

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres 2 d'abril és el Dia Internacional del Llibre Infantil. Coincidint amb el naixement de l'escriptor Hans Christian Andersen, es promou aquesta celebració amb l'objectiu de promoure la lectura entre els més petits. 

Des del 1967, l'Organització Internacional per al Llibre Juvenil /IBBY) organitza aquesta jornada, que enguany es presenta en un cartell on un monstre somrient, amb quatre ullals i un llibre entre les mans, veu com li creix al cap tot un món imaginari. "Imagina els països a través de la història" és l'epígraf que hi figura. 

Aquest any, el país encarregat de fer el cartell ha estat Irlanda i els seus autors són Niamh Sharkey i Siobhán Parkinson.

Biblioteques i llibreries, coordinades pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, han organitzat activitats com tallers, concursos, presentacions i clubs de lectura per animar els nens i nenes a endinsar-se en el món dels llibres. 

Les activitats se celebraran a partir d'avui i fins aquest cap de setmana. 

Els vostres llibres

Amb motiu d'aquesta commemoració des del 324.cat volem saber quin és el llibre de la vostra infantesa. Aquell que us va marcar, perquè va ser el primer que vau llegir, perquè va ser el que més us va agradar, perquè va ser el més trepidant de tots o, senzillament, perquè el recordeu més que cap altre.

"El zoo d'en Pitus" ha estat el llibre més triat pels nostres usuaris. En segona posició estaria "La història interminable" i el tercer lloc és per les narracions d'Astèrix i Obèlics.

Podeu fer-nos arribar les vostres respostes a través de l'espai de participació del 324.cat, enviant un comentari en l'espai inferior d'aquesta pàgina, o a través de les xarxes socials. A Twitter, utilitzant l'etiqueta #llibreinfantesa324, o enviant un missatge a Facebook.

Anar al contingut