Barcelona

Quim Torra: "Hem après a parlar i ja no callarem"

RedaccióActualitzat

Quim Torra, diputat de Junts per Catalunya, ha començat la seva intervenció amb un homenatge als empresonats aquest divendres aplaudint els familiars, molts d'ells a presents a l'hemicicle. 

Les formacions sobiranistes i els comuns s'han girat cap als familiars i els hi han dedicat un extens i emotiu aplaudiment.

El diputat de JxCat assegura que hi ha 2 milions de catalans que no volen calllar ni viure atemorits:

" Hem après a parlar i ja no callarem. A partir d'ara parlarem nosaltres i amb nosaltres ho faran 2 milions de catalans per dir, ja n'hi ha prou. Ens volen muts i atemorits, però l'Estat ha oblidat que hem après a parlar i ja no podem callar"

Torra ha assegurat que "l'operació 'a por ellos' és un monstre de molts tentacles que baixen per unes clavegueres plenes".

El diputat ha volgut referir-se a totes les persones que estant sent investigades:

"Més de 900 persones a Catalunya estan sent investigades o han estat denunciades pel monstruós crim de voler construir el seu futur"

En relació al procés independentista, Torra es pregunta "per què els catalans no podem decidir el nostre futur i els escocesos i els quebequesos sí, per què els catalans no podem decidir el nostre futur i els escocesos i els quebequesos sí":

"L'autodeterminació és una autoprotecció, una legítima defensa del poble"

El representant de JxCat ha volgut recordar que "la possiblitat de la independència va aparèixer com una opció de progrés, un projecte de canvi social i pacífic sorgit de la mateixa ciutadania, extraordinàriament transversal".

Torra s'ha adreçat als partits que han donat suport a l'aplicació del l'article 155 i ha afirmat que no podem viure així ni un minut més:

"S'adonen de l'estat d'excepció que vivim? Que no podem seguir així ni un minut més? M'adreço als partits de la coalició del 155. És que potser volen permetre que Catalunya sigui una immensa presó?"

També ha fet referència a la piulada que va fer Albert Rivera després de conèixer la noticia dels empresonaments: " Que el último golpista apague la luz". Torra s'ha dirigit a Arrimadas i li ha demanat "si aquest és el respecte que ells reclamen."

En relació amb la investidura de Jordi Turull, Torra ha assegurat que "avui, en una situació de normalitat, Jordi Turull tindria els vots suficients per ser president."

Ha tancat la seva intervenció amb un missatge per a Turull: "Jordi no fallarem, t'ho prometem!"

ARXIVAT A:
Rebel·lióInvestiduraProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut