Olivier Peter, l'advocat que assessora Anna Gabriel, és especialista en drets humans i dret penal internacional
Ginebra

Qui és Olivier Peter, l'advocat suís que assessora Anna Gabriel?

És un dels advocats que ha aconseguit la derogació de la doctrina Parot i també la condemna a Espanya per maltractaments i vexacions a dos membres d'ETA

RedaccióActualitzat

L'advocat d'Anna Gabriel a Ginebra és Olivier Peter, un jove advocat del bufet Interdroit, fundat l'any passat per ell mateix i un soci. Aquest bufet es publicita com a grup d'advocats multidisciplinaris especialitzats en la defensa davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Segons el seu breu currículum, Olivier Peter fa només tres anys que té llicència per exercir la professió a Suïssa. Però això no ha estat impediment perquè el seu nom sigui ja molt conegut als tribunals suïssos i també al Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg.

Peter, alineat amb associacions progressistes i expert en extradicions, va ser un dels encarregats de presentar davant la justícia europea els recursos d'una vintena de presos d'ETA a qui es va aplicar la doctrina Parot.

Acabat de llicenciar, es va implicar en la defensa de vint presoners d'ETA davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans. Gràcies a aquella acció, els jutges de la Unió Europea van acabar tombant l'anomenada "doctrina Parot" per vulnerar el dret a la llibertat dels presoners que han complert condemna.
 
Peter també és al darrere de la recent condemna a Espanya per maltractaments a dos detinguts. Estrasburg ha condemnat aquest mes de febrer el govern espanyol a indemnitzar amb 50.000 euros els membres d'ETA Martin Sarasola Yarzabal i Igor Portu pel tracte degradant i inhumà que van rebre de mans de la Guàrdia Civil. Sarasola i Portu van ser detinguts el gener del 2008 a Mondragón com a autors de l'atemptat a la T4 de l'aeroport de Barajas. Tots dos van denunciar maltractaments durant la seva detenció.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut