Querella contra el govern Rajoy per impedir la investidura a distància de Puigdemont

El col·lectiu de juristes Atenes els acusa d'un delicte de prevaricació i d'un altre contra l'exercici dels drets civils

Actualitzat

L'associació Atenes, Juristes pels Drets Civils, s'ha querellat contra el govern de Mariano Rajoy al complet i contra la cúpula del Tribunal Constitucional per haver impedit la investidura a distància de Carles Puigdemont.

El col·lectiu considera que el govern del Partit Popular va actuar en convivència amb els magistrats per evitar, a través de mesures cautelars, que Carles Puigdemont pogués exercir de president de la Generalitat.

"El que vertebra la querella és la manera que van utilitzar els querellats per impedir la investidura del candidat Puigdemont amb decisions i resolucions injustes, i trencant una de les garanties constitucionals que vertebren l'estat de dret: el dret que tenen els ciutadans a participar en els afers públics, directament o a través de representants, lliurement elegits amb eleccions periòdiques per sufragi universal".

Mesures cautelars legals que formen part de les competències dels magistrats, però que tenien l'objectiu de vulnerar els drets dels votants, assegura l'associació. És per això que mantenen que tant el govern de Rajoy com la cúpula del Constitucional van cometre prevaricació.

El col·lectiu Atenes creu que el Tribunal Suprem els tombarà la querella i per això miren cap a Europa. Diuen que portaran el cas al Tribunal d'Estrasburg.

 

La querella contra el govern de Rajoy per impedir la investidura de Puigdemont by Moderador Noticies Web on Scribd

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut