Logo de HSBC, amb un senyal de prohibit passar al costat.
Denúncia contra un sistema d'evasió d'impostos auspiciat per HSBC. (Foto: Reuters)
Madrid

Querella contra dos alts càrrecs d'Hisenda per avisar els defraudadors de la "llista Falciani"

Els sindicats de tècnics d'Hisenda els atribueixen un delicte de prevaricació

Actualitzat

L'Audiència Provincial de Madrid ha admès a tràmit una querella dels sindicats de tècnics d'Hisenda contra dos alts càrrecs de l'Agència Tributària. Se'ls atribueix un presumpte delicte de prevaricació per haver avisat els defraudadors que Hisenda havia descobert els seus comptes bancaris a Suïssa, abans d'obrir la investigació.

La querella es basa en el fet que la directora de Gestió Tributària, María Dolores Bustamante, i el cap del Departament d'Inspeció, Carlos Cervantes, van optar per enviar un requeriment de compliment d'obligacions als titulars d'aquests comptes a Suïssa en comptes d'obrir-los un procediment d'investigació. Això va permetre que els afectats regularitzessin la seva situació de manera que els delictes fiscals comesos ja no poguessin ser castigats.

L'Audiència de Madrid accepta, per tant, estudiar aquests fets que Gestha ja va portar davant els tribunals el 2013, quan els detalls de la "llista Falciani" encara no s'havien publicat en diversos mitjans. Llavors un jutjat va desestimar la querella. 

Anar al contingut