Usuaris de la línia d'autobús Mataró-Barcelona que fan el trajecte drets.
Usuaris de la línia d'autobús Mataró-Barcelona que fan el trajecte drets.
Mataró / Barcelona

Queixes per l'excés de passatgers als autobusos entre Mataró i Barcelona

Tot i que els autobosus de la línia Mataró-Barcelona tenen capacitat per a 71 persones, en hora punta fins a 30 persones més hi viatgen drets o asseguts on poden. Aquesta situació ja fa tres anys que dura i els usuaris demanen que es reforci la línia amb més autobusos.

RedaccióActualitzat

Nombrosos usuaris de la línia de busos Mataró-Barcelona s'han queixat del risc que pateixen cada vegada que fan aquest trajecte. Tot i que la capacitat de l'autobús és de 71 persones, en hores punta fins a 30 persones més hi viatgen a l'interior. Aquests passatgers intenten fer-se lloc com poden, alguns d'ells ocupen el passadís central i d'altres seuen als racons del vehicle o a l'escala de l'entrada, just davant del conductor.

Segons el reglament de circulació, això és legal. A més, el Departament de Territori i Sostenibilitat  s'empara en la llei que diu que els autobusos articulats que van per l'autopista, si circulen a menys de 80 km/hora, els passatgers poden anar-hi drets. Però alguns dels usuaris afectats declaren que potser és legal, però no és el correcte. Aquesta situació ja fa tres anys que dura i els afectats creuen que no és òptim ni ideal anar asseguts a les escales de l'autobús, i que haurien d'anar tots asseguts.

Per una altra banda, la Direcció General de Transports assegura que fan el que poden per reforçar la línia amb més autobusos, sobretot en els dies que hi ha vagues parcials en els trens.

Anar al contingut