Mountain View

Queixes a la xarxa pel doble "check" blau de WhatsApp

El doble "check" de color blau, anunciat fa mesos, ha estat criticat per alguns usuaris, que ho consideren una pèrdua de la privacitat

RedaccióActualitzat

Controvèrsia entre els usuaris de WhatsApp per l'última novetat d'aquesta aplicació de mòbil. Des de fa unes hores, qui envia un missatge pot saber del cert que el receptor l'ha llegit. El doble "check" de color blau, anunciat fa mesos, ha estat criticat per alguns usuaris, que ho consideren una pèrdua de la privacitat.

De fet, alguns usuaris ha anunciat que abandonaven WhatsApp per passar-se a algun sistema de missatgeria instantània alternatiu, com Telegram, Line o Hangouts. Alguns d'aquests sistemes, però, com Line o Telegram, tenen des de fa temps la confirmació de lectura.

De tota manera, l'expert en noves tecnologies Albert Cuesta ha explicat a Catalunya Ràdio que aquesta aplicació de missatgeria instantània sempre ha actuat igual en aquest àmbit. "WhatsApp és un dels sistemes més intrusius de la privacitat que existeix en aquest món dels xats per mòbil", apunta Cuesta, que ho exemplifica amb el fet "que et puguin afegir només amb el teu número de telèfon i que et puguin incorporar en un grup sense que tu hi hagis donat permís, ja és una invasió molt més important de la intimitat".

En una entrevista al canal 3/24, el presentador de "Generació Digital", Lluís Marquina, ha aclarit que, amb aquest canvi, "WhatsApp no sap més coses ara que abans de nosaltres", perquè "tota aquesta informació ells ja la tenien", però fins ara quedava emmagatzemada "en els seus servidors i no la mostraven als usuaris".

Es pot desactivar?

La nova funcionalitat de WhatsApp no es pot desactivar, però sí que hi ha trucs per "enganyar" el sistema, en el cas dels telèfons Android. Una possibilitat és no entrar a l'aplicació i llegir els missatges gràcies a la pestanya de "notificacions" que tenen els "smartphones".

Una altra opció és posar el telèfon amb el "mode avió" després de rebre un missatge. Si es llegeix el missatge així, no es marcarà el "check" blau perquè no hi ha connexió. Després s'ha de sortir i tancar l'aplicació.

L'aplicació de missatgeria WhatsApp té més de 600 milions d'usuaris arreu del món.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut