Memorial al començament de la Rambla en record de les víctimes
Memorial al començament de la Rambla en record de les víctimes
Barcelona

Queden quatre ingressats un mes després dels atemptats de Barcelona i Cambrils

No hi ha actes oficials de record, però al començament de la Rambla es manté un petit memorial d'homenatge a les víctimes

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge es compleix un mes dels atemptats a Barcelona i Cambrils que van costar la vida a 16 persones i van deixar més d'un centenar de ferits.

Ara ja només queden quatre persones hospitalitzades i no n'hi ha cap de greu. N'hi ha dues a l'Hospital de Sant Pau, una al Sagrat Cor i una a l'Hospital del Mar.

Era la tarda del dijous 17 d'agost. Aquell dia, en l'atropellament massiu de la Rambla van morir 13 persones. Un centenar de persones van quedar ferides.

Aquella mateixa nit, cinc terroristes eren abatuts pels Mossos a Cambrils. Abans, havien ferit una dona que va acabar morint poc després a l'hospital.

Mentrestant, Younes Abboyaaqoub, el conductor de la furgoneta de la Rambla, va aconseguir fugir. En la seva fugida, va entrar al vehicle de Pau Pérez quan aparcava a la Zona Universitària i el va matar. Es va saltar un control policial, va ferir una agent i va arribar a Sant Just Desvern. Allà hi va deixar el cotxe i el seu rastre es va perdre. Quatre dies més tard era localitzat i abatut a Subirats.

Tres terroristes més havien mort prèviament a l'explosió de la casa d'Alcanar, entre ells l'imam de Ripoll, el presumpte cap de la cèl·lula. Manipulaven explosius per utilitzar en l'atemptat, però aquell desenllaç va precipitar els atemptats a la Rambla i a Cambrils.

Mentrestant, Ripoll vivia amb commoció el fet que els autors de la matança fossin joves integrats a la vida del poble.

Deu dies més tard, moria una altra víctima de l'atropellament.

 

Ens els dies següents a l'atemptat, la Rambla es va omplir de records a les víctimes. Memorials improvisats al llarg del macabre recorregut de la furgoneta. L'Ajuntament va decidir tenir-hi un memorial permanent.

 

Aquest diumenge, no hi ha actes oficials de record, però la gent s'acosta espontàniament al petit memorial d'homenatge a les víctimes que es manté al començament de la Rambla.

 

 

Anar al contingut