Treballadors de seguretat d'Eulen a l'aeroport del Prat
Treballadors de seguretat d'Eulen a l'aeroport del Prat
Barcelona

Què reclamen els treballadors d'Eulen Seguretat del Prat?

RedaccióActualitzat

La vaga parcial que els vigilants privats de l'aeroport del Prat comencen aquest divendres es convertirà en indefinida el 14 d'agost. Aena es planteja multar l'empresa Eulen per les cues i, finalment, s'ha avingut a asseure's a negociar amb les parts en conflicte.

Però qui és qui i què es reclama en aquest conflicte?

Què reclamen els treballadors d'Eulen?

Els treballadors demanen una millora de les condicions laborals: denuncien que falta personal per atendre tota la càrrega de feina de l'aeroport. Diuen que l'empresa els exigeix pressa perquè no es facin cues i no poden ni descansar per no parar els controls, perquè no hi ha treballadors per fer-los el relleu. Cobren uns 900 euros al mes, que poden arribar als 1.200 amb hores extres.

A què es dedica Eulen?

Eulen és una multinacional espanyola que no només es dedica als controls de seguretat de l'aeroport. També ofereix serveis de neteja, manteniment i logística. Té 86.000 treballadors en 14 països, i a l'aeroport del Prat n'hi ha uns 350 que treballen als filtres de seguretat.

Eulen gestiona 27 aeroports a tot Espanya i va agafar la concessió al Prat el juny de l'any passat.

Eulen, l'única companyia en tenir aquest conflicte laboral?

Altres companyies, com Prosegur, han tingut conflictes similars aquest estiu als aeroports de Madrid i Eivissa, però l'empresa ha acabat negociant.

Anar al contingut