La llei diu que la lletra dels contractes ha de tenir una alçada d'1,5 mm
La llei diu que la lletra dels contractes ha de tenir una alçada d'1,5 mm

Què passa si la lletra d'un contracte és tan petita que no es pot llegir?

Una sentència dona la raó a un client que va firmar un contracte amb la lletra "petitíssima"

Actualitzat

Sergio Valcarce va firmar un contracte d'una targeta de crèdit que li van oferir en un estand d'un centre comercial. La lletra petita era tan diminuta, que, al no poder-la llegir amb claredat, va firmar el contracte sense saber que se li cobraria gairebé un 25% d'interès. Al començar a utilitzar-la, va començar el seu malson. El banc li va deixar 15.000 euros, però ell, finalment, va haver de tornar 23.000 euros.

Valcarce va decidir denunciar-ho i ara una sentència li ha donat la raó. Li han tornat els 8.000 euros que va pagar de més i s'ha anul·lat el contracte que va firmar. Segons el jutge, la lletra, per la seva mida, és pràcticament il·legible.

 

 

Advocats com Estel Romero, de Sanahuja-Miranda advocats, expliquen que tot contracte, sigui bancari o de qualsevol altre tema "ha de ser llegible", de la mateixa manera que una factura, ni que sigui la d'un supermercat.


El negoci de la lletra petita

Tot i les sentències condemnatòries, les empreses segueixen utilitzant la lletra petita. Hi ha una explicació. Tal com diu l'advocat Fernando Sanahuja, "és un negoci molt important":

"Si de 1.000 afectats, en reclamen 10, 15 o 20, a la gent que es dedica a això els val la pena".


Lletra d'una alçada mínima d'un mil·límetre i mig

La llei diu que la lletra dels contractes ha de tenir una alçada mínima d'1,5 mm i que han d'estar escrits de forma clara i comprensible.

De la mateixa manera, es recomana llegir tota la lletra petita per moltes pàgines que hi hagi. Un cop firmat, hi ha 14 dies per fer-se enrere i rescindir el contracte.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut