Què és l'Ebola i com s'encomana?

El virus és tan letal pels brots de febre hemorràgica que provoca i perquè infecta les cèl·lules immunes

Els experts afirmen que el virus només es transmet quan els símptomes són evidents, però no durant el període d'incubació

RedaccióActualitzat

L'Ebola és una malaltia infecciosa viral aguda, que s'encomana pel contacte amb sang, teixits, secrecions, fluids corporals i també a través d'agulles infectades. El contagi es produeix quan entren en contacte la sang, la saliva o la suor d'una persona infectada amb una de sana. El virus té poca vida fora del cos humà, si bé quan es troba en medis líquids pot sobreviure més temps i això facilita el contagi.

Els principals símptomes de la malaltia són la febre alta i sobtada, fort mal de cap, diarrees, vòmits, molèsties musculars i també a les articulacions, a més a més d'alteracions en les funcions renal i hepàtica. L'Ebola és tan letal pels brots de febre hemorràgica que provoca i perquè infecta les cèl·lules immunes.

Les persones que han estat en contacte amb malalts d'Ebola s'han de prendre la temperatura durant 21 dies, que és el temps d'incubació del virus. Els experts afirmen que el virus només es transmet quan els símptomes són evidents, però no durant el període d'incubació.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut