Què diu la Llei contra la Pobresa Energètica?

Què diu la Llei contra la Pobresa Energètica?

Què diu la Llei contra la Pobresa Energètica?

Redacció Actualitzat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Què diu la Llei de Pobresa Energètica?

La llei és molt clara: la companyia, "abans de fer qualsevol tall de subministrament, ha d'adreçar-se al servei social del municipi de l'afectat per sol·licitar un informe que acrediti si la persona es troba o no dins d'una situació de risc d'exclusió residencial". 
I també deixa clar que, si els serveis socials no dicten una resolució expressa, s'entén que la persona o la família es troba efectivament en situació de risc i no se li pot tallar el subministrament. 

Es compleix la llei? 

Els serveis socials dels ajuntaments tenen detectat que no sempre es compleix aquesta normativa. I també adverteixen que, moltes vegades, les companyies els adjunten llistats d'impagats molt extensos i sense filtrar, que inclouen comerços i segones residències, i que això els col·lapsa el servei. 

Després de l'incendi mortal de Reus, Gas Natural Fenosa només ha volgut respondre amb una nota on diu que te registrats  9.200 clients vulnerables i on assegura que està en negociació amb la Generalitat per disposar d'un conveni que doni cobertura a tot el territori. Però el govern els ha desmentit. El conseller d'Empresa ha explicat que s'ha reunit 25 vegades amb les companyies gasístiques i elèctriques i que els ha presentat tres textos possibles. I que sempre s' han negat a firmar aquests convenis que han de fixar descomptes en les factures o ajuts a fons perdut.

Es persegueix l'incompliment?

La llei preveu multes a les companyies en cas d'incompliment. De moment, la Generalitat ha incoat 115 expedients i només 18 han acabat amb sanció. Les multes han estat de 10.000 euros.   

VÍDEOS RELACIONATS