Una oficina del Servei d'Ocupació
Una oficina del Servei d'Ocupació
Madrid

Quatre treballadors per cada tres jubilats el 2064, segons la CEOE

El descens de la població activa i el procés d'envelliment situaran la taxa d'atur en el 18% el 2017 i en el 7,5% el 2025

RedaccióActualitzat

Un informe de la CEOE conclou que el descens de la població activa i el procés d'envelliment situaran la taxa d'atur en el 18% el 2017 i en el 7,5% el 2025. Aquesta situació, afegeix, afectarà la sostenibilitat del sistema de pensions. El director del departament d'Afers Econòmics i Europeus de la CEOE, Bernardo Aguilera, ha explicat que un dels objectius de l'informe es plantejar als partits polítics l'escenari sobre el qual haurien de treballar de cara a la reforma del Pacte de Toledo.

L'informe, que s'ha fet amb projeccions de l'INE, revela també que entre el 2015 i el 2050 els més grans de 65 anys es podrien duplicar i l'any 2064 hi hauria quatre treballadors per cada tres jubilats. Davant d'això, Aguilera considera que s'haurà d'analitzar un canvi de tendències en els hàbits amb una propensió cap a l'estalvi, variacions en el consum de béns duradors o en qüestions de finançament de la vivenda.

Aquesta nova fotografia, segons la CEOE, implicaria apujar els impostos destinats a sanitat i serveis socials i, per contra, reduir partides a eduacció.

Anar al contingut