Barcelona

Quatre ocasions d'escoltar U2: "Innocence + Experience"

La banda irlandesa oferirà les cançons del seu últim disc al Palau Sant Jordi amb totes les entrades venudes

Actualitzat

U2 torna a Barcelona aquest dilluns a la nit, en el primer de quatre concerts que oferirà per presentar el seu últim disc, "Songs of innocence". Serà al Palau Sant Jordi, amb totes les entrades venudes, però en un format més petit que el de l'últim cop, ara fa sis anys, quan van tocar al Camp Nou.

La gira "Innocence + Experience tour" pretén oferir un espectacle visual, com en l'anterior gira "360º", però millorant en la qualitat del so. Per això s'utilitzen altaveus penjats del sostre al llarg de tot el recinte, amb l'objectiu que les 18.000 persones que es reuniran al Palau Sant Jordi cada nit --fins a 72.000 en total-- puguin gaudir de la mateixa qualitat de so i el volum adequat.

Pel que fa a l'impacte visual, el detall més impactant és una pantalla gegantina situada en la passarel·la que uneix l'escenari principal amb el secundari, les imatges de la qual interactuen amb els músics.

Innocència i experiència

El nom de la gira fa referència a l'últim disc en estudi de la banda i al concepte que la banda llança a tots els seus concerts, en els quals enllaça l'energia juvenil amb experiència de l'edat adulta. "Songs of innocence", un àlbum d'onze cançons que U2 va llançar el 2014, amb polèmica inclosa perquè es va distribuir automàticament als usuaris per iTunes per un acord amb Apple.

El primer tram del concert està més centrat en les cançons d'aquest últim àlbum, en el qual hi ha moltes referències als orígens d'U2, com el tema "Cedarwood Road", on va créixer Bono, i "Iris", el nom de la seva mare.

El punt intermedi del concert marca el final de la innocència i, després d'un descans, la banda torna amb una segona part en la qual sonen els grans clàssics de la banda.

U2 s'esforça a canviar el repertori i no oferir les mateixes cançons en cada concert, però hi ha temes que han sonat durant tota la gira, com "Sunday bloody sunday", "With or without you" o "Where the streets have no name".

La gira de la banda de rock va començar el 14 de maig a Vancouver (Estats Units); la primera ciutat europea a escoltar-los ha estat la italiana Torí el 4 de setembre, i U2 acabarà l'11 de novembre a París.

Servei especial d'autobús

La presència dels de Bono a la capital catalana ha obligat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a habilitar durant les jornades de concert un servei especial d'autobús de baixada entre el recinte i la plaça Espanya, així com Renfe, que ha reforçat amb 4.000 places els trens entre València i Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut