Barcelona

Quatre municipis catalans, a banda del Vendrell i Calafell, ja negociaven amb venedors ambulants il·legals

A banda del Vendrell i Calafell, quatre municipis catalans més ja negociaven amb els venedors ambulants il·legals per pactar una convivència pacífica, segons ha revelat al programa "El secret" de Catalunya Ràdio l'experta en seguretat i espais públics de la Universitat Autònoma de Barcelona Gemma Galdón. Segons Galdón, que no ha volgut especificar de quins municipis es tracta, els ajuntaments no volen fer públiques aquestes mediacions, com han fet el Vendrell i Calafell, per evitar que l'atenció dels mitjans de comunicació afecti les negociacions amb els manters. El govern ja ha convocat una reunió per posar fil a l'agulla a un problema que ha generat força polèmica.

Actualitzat
Després de dies de polèmica per la decisió dels ajuntaments del Vendrell i Calafell de delimitar zones per a la venda dels "top manta", el govern ha convocat ja una reunió per posar fil a l'agulla a la qüestió i millorar la coordinació entre totes les administracions implicades. La setmana que ve el Departament d'Interior es reunirà amb representants de totes les parts: els comerciants i els representants de l'àmbit municipal i de la immigració.

Totes les parts havien demanat accions coordinades per abordar el problema d'aquesta venda ambulant il·legal. El conseller Josep Huguet diu que això perjudica la imatge del país i reclama un acord entre totes les administracions. El president de la Federació de Municipis de Catalunya també ha mostrat el seu respecte per aquests dos municipis. Manuel Bustos ha subratllat, però, que aquesta activitat no es pot legalitzar, i per això demana també la implicació de totes les administracions de Catalunya i Espanya. En la mateixa línia es va manifestar aquest dimarts el delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté.

De la seva banda, l'experta en seguretat i espais públics de la Universitat Autònoma de Barcelona, Gemma Galdón, ha afirmat que els botiguers també surten beneficiats d'aquests acord i ha explicat al programa de Catalunya Ràdio "El secret" que si s'eliminés la possibilitat de venda ambulant augmentaria la delinqüència i afectaria l'afluència de la gent a les zones comercials.

En alguns dels casos, ja fa quatre anys que els municipis van iniciar un procés de mediació, i fins i tot pot ser que aquests manters tinguin una llicència d'activitats per regularitzar la seva situació.

Aquestes declaracions arriben una setmana després que es van fer públiques les negociacions entre els ajuntaments del Vendrell i Calafell amb els manters en zones turístiques, fet que ha provocat el descontentament dels comerciants dels dos municipis.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut