Fórmula 1

Quatre escuderies es pronuncien a favor de la dimissió del president de la FIA, Max Mosley

El setge a Max Mosley, protagonista d'un escàndol sexual amb connotacions nazis, s'estreny cada dia que passa. Avui quatre escuderies s'han pronunciat a favor de la dimissió del president de la Federació Internacional d'Automobilisme. Mosley no ha anat al circuit de Bahrain i avui s'ha sabut que el príncep d'aquest país l'ha declarat persona no grata. Els pilots se'n mantenen al marge i demà comencen els entrenaments.

Actualitzat

Mai un absent havia estat tan protagonista. A Bahrain no es parla de la cursa i l'escàndol sexual de Max Mosley és el tema del dia. Avui quatre grans constructors: Mercedes, Honda, Toyota i BMW han emès comunicats en què no arriben a demanar-ne la dimissió però gairebé. Diuen que el que s'ha publicat sobre Mosley és inacceptable, que danya la imatge de la Fórmula 1 i que la FIA s'ha de plantejar si el britànic ha de seguir com a president.

Tot plegat, un escàndol que ja hi ha qui interpreta com una venjança de Ron Dennis per la vergonya de veure's sancionat l'any passat per l'afer de l'espionatge. Coincidència o no, a Bahrain serà la primera vegada que McLaren tindrà el deshonor d'ocupar l'últim lloc del "pitlane", el que li correspon amb la llei a la mà per haver quedat últims en la classificació de constructors 2007.

I és que a Austràlia i a Malàisia se'ls havia indultat. Sigui com sigui, a Mosley les crítiques li plouen de tots costats. Moltes associacions jueves n'han demanat la dimissió i fins i tot el govern de Bahrain l'ha declarat persona no grata. Entre els pilots, silenci. També de Fernando Alonso que, entre bromes, ha dit que no ha vist el vídeo de la polèmica.

En el vessant purament esportiu, Alonso arriba amb l'únic objectiu de sumar algun punt en un circuit en què és qui més vegades ha guanyat. Els favorits, de nou, Hamilton i Räikkönen.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut