Quatre encaputxats ataquen un bus turístic de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona veu l'atac contra l'autobús com un acte vandàlic aïllat

RedaccióActualitzat

Els darrers mesos, a Barcelona hi ha hagut pintades al carrer i altres accions per denunciar la massificació turística. Dijous al matí hi va haver, per primer cop, un atac a un bus turístic.

Els fets van passar a l'avinguda Joan XXIII, a prop del Camp Nou, on hi ha una parada de la línia blava d'aquests autobusos. Quatre encaputxats van pintar sobre el parabrisa el lema "El turisme mata els barris" i van punxar una roda abans de marxar.

La pintada es pot veure en la imatge que un testimoni ha fet arribar a RAC1.

 

El bus va poder arribar fins a la parada, on els passatgers van pujar a un altre vehicle.

Així ho explica Antonio Raya, un venedor de la zona:

"Vam veure com baixava un bus turístic amb unes pintades al  vidre del davant i una roda una mica com punxada. Vam veure com baixava cap aquí, va fer la volta i va descarregar la gent. La que hi havia a dins del bus estava molt tranquila. No hi havia hagut cap aldarull ni res fora del que és normal."

Els fets van passar a poca distància d'aquesta parada del Camp Nou:

 

L'Ajuntament de Barcelona veu l'atac contra l'autobús com un acte vandàlic aïllat, que condemnen. Han assegurat que se n'investigarà l'autoria i que es presentarà denúncia, sobretot per l'alarma social que pot representar el fet que anessin encaputxats.

Agustí Colom, regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, ha desvinculat aquests fets de qualsevol tipus de protesta veïnal i ha negat que hi hagi "turismofòbia" a la ciutat. 

"Aquest és un fenomen summament aïllat, que no està responent a cap de les crítiques que es podrien fer al model turístic. Més aviat té la fesomia d'un acte vandàlic."

El bus turístic de Barcelona té uns dos milions d'usuaris anuals i disposa de 77 vehicles que cobreixen tres rutes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut