Quatre empreses catalanes invertiran 12 MEUR i mantindran 208 llocs de feina a les instal·lacions de Delphi a Sant Cugat

ACN Sant Cugat del Vallès.-Les empreses J.Juan, Gutmar, ISEE i Guilera han arribat a un acord amb el comitè d'empresa de Delphi per invertir fins a 12 MEUR i mantenir 208 llocs de feina a les instal·lacions de Delphi a Sant Cugat del Vallès, segons han explicat a l'ACN fonts sindicals. L'acord s'ha assolit en els darrers dies després de negociar les condicions laborals i ara falta formalitzar la signatura. A través d'aquest acord, les quatre empreses desenvoluparan la seva activitat en les instal·lacions però a més presenten un "projecte de creixement" conjunt. Les empreses obriran un procés de selecció per escollir els 208 treballadors, 59 dels quals ja es crearan aquest 2016, segons han explicat les mateixes fonts. Està previst que l'activitat de Delphi acabi l'octubre d'aquest any i la voluntat és poder "solapar" l'activitat, tot i que no es descarta que s'hagi de produir una aturada en la producció ja que les instal·lacions s'han de "reconvertir".

L'acord arriba després que el passat abril els treballadors i la multinacional arribessin un acord per l'ERO que suposava l'acomiadament dels 540 treballadors de Delphi a Sant Cugat del Vallès. En l'acord es va establir que els actius de la planta passaven a mans dels treballadors, que eren els que havien de negociar el procés de reindustrialització ja que aquest no es va poder assolir anteriorment tot i que hi havia un previ acord. Finalment, en els darrers dies s'han desencallat les negociacions amb els treballadors i s'ha assolit un acord que s'explicarà a partir de demà en assembles als empleats de Delphi. Està previst que la signatura formal es pugui fer "en els propers dies". J.Juan és una empresa amb seu a Gavà (Baix Llobregat) dedicada al disseny i fabricació de cables de control i components de sistemes de fre per al sector de l'automòbil. Gutmar, fundada a Barcelona, es dedica a al fabricació mecànica de precisió i muntatge de conjunts mecatrònics destinats al sector aeronàutic, espacial, robòtic i biomèdic. Per la seva part, Guilera és una enginyeria que va ser fundada a Molins de Rei dedicada al disseny i la fabricació d'equip electromecànics per a la automoció i la indústria, mentre que ISEE és una enginyeria també fundada a Barcelona.Les diferents empreses tindran "independència jurídica" però a la vegada crearan una empresa que serà la propietària de les instal·lacions i a través de la qual impulsaran "sinèrgies". Per fer efectiva aquesta nova activitat les instal·lacions passaran un procés de reconversió i neteja per tal d'adaptar-se a les noves necessitats. En aquest sentit, també els actuals treballadors de Delphi hauran de passar aquest procés de reconversió ja que la nova activitat que es durà a terme no és exactament la mateixa que la que ara venien desenvolupant com a empleats de Delphi. Les empreses obriran un procés de selecció al que tindran accés tots els treballadors de la multinacional.L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, s'ha mostrat a través de les xarxes socials "molt satisfeta per l'acord entre treballadors de Delphi i les empreses catalanes q aposten x la indústria i el talent".

Anar al contingut