Imatge del vídeo d'AnimaNaturalis on denuncien les agressions a Mas de Barberans
Imatge del vídeo d'AnimaNaturalis on denuncien les agressions a Mas de Barberans
Mas de Barberans

Quatre detinguts acusats d'agredir dues animalistes en un correbou de Mas de Barberans

Actualitzat

Tres homes i una dona d'entre 19 i 47 anys han estat detinguts aquest dissabte al vespre a Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, per les agressions denunciades per dues animalistes durant un correbou a Mas de Barberans. Se'ls imputen coaccions, danys i lesions amb l'agreujant de discriminació.

Als arrestats se'ls ha agafat declaració en seu policial i se'ls ha deixat en llibertat, a l'espera que un jutge els citi per prendre'ls declaració.

Denuncia d'AnimaNaturalis

L'entitat animalista AnimaNaturalis havia denunciat davant dels Mossos d'Esquadra una agressió per part de taurins a dues activistes que volien gravar els correbous.

Segons AnimaNaturalis, els assistents les van copejar i els van trencar les dues càmeres que portaven per enregistrar l'espectacle i "vigilar que es compleix el reglament taurí". La directora de l'associació AnimaNaturalis, Aïda Gascón, una de les agredides, ha explicat a l'ACN que només d'arribar a la plaça ja van ser reconegudes pels assistents i van començar els incidents. Segons la seva versió, una dona les va increpar abans de començar l'espectacle per evitar que gravessin.

Un cop el correbou ja havia començat, i segons la versió dels animalistes, un home va agafar les càmeres que duien les noies i les van acabar trencant. Gascón ha denunciat que entre quatre i cinc homes les van copejar -fins i tot van fer-li una ferida al llavi-, van estirar-los els cabells i van arrossegar-les per les grades.

Els fets van passar al correbou de les 6 de la tarda i, segons Gascón, les imatges que havien gravat durant els cinc minuts abans de començar els fets no eren comprometedores per als organitzadors.

Finalment, agents dels Mossos d'Esquadra van escortar les activistes fins als cotxes i van procedir a fer la denúncia.

La directora d'AnimaNaturalis, Aïda Gascón, ha explicat que "la temporada acaba de començar" i no tenen "la intenció de tirar enrere".

"No han de venir a provocar"

Per la seva banda, el president de l'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre, Ximo Martí, ha dit que "tota agressió s'ha de rebutjar" però ha demanat que els animalistes "no provoquin" a les places.

"No estava present i no puc dir què va passar, suposo que devien provocar, però ni idea"

Martí diu que la temporada es preveu "malament si han de venir a totes les places a muntar un espectacle".

Altres incidents

El de divendres no és el primer incident que hi ha entre taurins i animalistes. Fa dues setmanes, el 16 d'abril, en un correbou a Aldover, activistes d'AnimaNaturalis també van denunciar, davant dels Mossos d'Esquadra, haver rebut un "linxament públic" per part d'aficionats quan estaven registrant imatges, que van "acorralar" els animalistes.

En aquell cas, el president de l'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre, Ximo Martí, va alertar per megafonia de la presència de les activistes.

Durant la temporada anterior, es van interposar també tres denúncies més, en aquest cas relacionades amb el tracte als animals i no per agressions o amenaces. Una de les denúncies va ser arxivada, una altra va acabar sancionant l'Agrupació de Penyes Taurines i la tercera encara està pendent.

Anar al contingut