Alguns manifestants han tirat pintura i pots de fum contra els Mossos (Xavi Serra)
Alguns manifestants han tirat pedres, pintura i pots de fum contra els Mossos (Redacció TV3)
Barcelona

Set detinguts a la manifestació antifeixista per la presència de Vox a Barcelona

Un fort cordó policial ha separat la concentració d'antifeixistes de la convocada per l'extrema dreta de Vox a l'avinguda Maria Cristina

RedaccióActualitzat

Set detinguts aquest migdia en els aldarulls al voltant de la plaça d'Espanya de Barcelona en la manifestació convocada per Arran, CDRs i formacions antifeixistes en protesta per l'acte de Vox. Sis de les detencions les han fet els Mossos d'Esquadra i la setena la Guàrdia Urbana de Barcelona. A alguns dels detinguts els acusen d'agredir un dels participants en la manifestació d'extrema dreta convocada per Vox.

Un grup de manifestants antifeixistes han llançat pedres, ous, pintura i pots de fum contra els mossos d'esquadra del cordó policial que els separa de la zona on es fa la concentració d'extrema dreta, a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona.

El SEM ha hagut d'atendre cinc persones ferides, entre elles un mosso. Quatre dels ferits han estat atesos al mateix lloc dels fets, mentre que el cinquè, que hauria estat víctima d'una agressió, ha estat traslladat a l'Hospital Clínic, en estat menys greu. 

Els Mossos han identificat una vintena de participants en la protesta.

 


Vox ha convocat per a aquest migdia una concentració a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona. Sota el lema "Catalunya per Espanya", la formació d'extrema dreta ha fet aquesta convocatòria després que l'Ajuntament els negués fer un acte polític al Palau Sant Jordi al·legant "tasques de manteniment".

Els mossos han desplegat un fort dispositiu policial per blindar l'Avinguda Maria Cristina, on se celebrava una concentració de la ultradreta de Vox. Hi ha hagut càrregues per dispersar els manifestants, i han fet les quatre detencions després que un grup tirés pedres, ous i pintura contra el cordó policial.

Els mossos han fet un cordó policial per separar les dues manifestacions (ACN)

 

Els Mossos d'Esquadra han desplegat un ampli dispositiu de seguretat a la zona de plaça Espanya per separar els antifeixistes de l'extrema dreta, però alguns manifestants els han tirat pedres, ous, pintura i bengales i han organitzat també una petita barricada al carrer Tarragona a la qual després han pres foc.

 

Els manifestants antifeixistes han fet càntics com "Fora els feixistes dels nostres barris" o "Franco ha muerto, abono para mi huerto".

ARXIVAT A:
CUPAntifeixisme Vox
Anar al contingut