Barcelona

Quatre de les víctimes del "violador de la Vall d'Hebron" recorren al Suprem per evitar-ne l'excarceració

Quatre de les víctimes del "violador de la Vall d'Hebron" recorreran davant el Tribunal Suprem perquè se li allargui la condemna i no pugui sortir de la presó el pròxim dissabte, tal com està previst. José Rodríguez Salvador abandonarà la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, dissabte vinent, en virtut de la decisió de l'Audiència de Barcelona, que va rebutjar la possibilitat de mantenir-lo a la presó. L'anomenat "violador de la Vall d'Hebron" haurà complert tan sols 16 dels 311 anys a què va ser condemnat per les 16 violacions que va cometre.

Actualitzat

L'advocada de les víctimes que han decidit presentar recurs davant el Suprem ha fonamentat les al·legacions en la coneguda "doctrina Parot", fins ara aplicada a condemnats per terrorisme, i que suposa a la pràctica que aquests condemnats compleixin el màxim de pena possible a Espanya, 30 anys de presó. María José Varela ha explicat que les seves clientes no entenen per què els jutges accepten aplicar aquest criteri a terroristes i no a un violador, que a la pràctica és "un terrorista de gènere".

També critiquen que la Generalitat vulgui treure el violador de la presó d'amagat, perquè consideren que si es difongués la seva fotografia amb el seu aspecte actual, això permetria a la societat defensar-se del seu agressor sexual.

Les víctimes consideren que han rebut "maltractament institucional" i que tot el debat social gira al voltant de la protecció del violador i de la seva intimitat, mentre que per elles ningú no se n'ha preocupat. Algunes de les víctimes han lamentat també que la policia acudís als seus domicilis a notificar-los la imminent posada en llibertat del violador en cotxe policial i a través d'agents uniformats, la qual cosa els ha causat una gran commoció per l'escàndol que ha provocat en el seu entorn.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut