Barcelona

Quatre caixes, entre les quals CatalunyaCaixa i Unnim, podrien nacionalitzar-se a l'estiu

Quatre caixes espanyoles es podrien nacionalitzar a l'estiu. Segons avança "El Periódico de Catalunya", les entitats serien les catalanes CatalunyaCaixa i Unnim, a banda de Nova Caixa Galícia i la CAM. Això suposaria entrar en una nova fase d'injecció de fons públics a través del FROB, el fons de reestructuració bancària. Una fase que, de fet, ja estava prevista, però pel setembre.

Actualitzat
El Banc d'Espanya tindria decidit avançar la nacionalització de les entitats que no hagin aconseguit els fons privats necessaris per recapitalitzar-se. Tot i que el termini legal que marca el FROB per entrar a les entitats és a finals de setembre, com a mínim en quatre entitats aquesta nacionalització arribaria abans, a l'estiu, segons avança "El Periódico".

La primera de rebre novament diners públics seria la CAM, amb 2.800 milions d'euros. Catalunya Caixa i Unnim serien nacionalitzades a l'agost, amb uns 1.718 milions i 568 milions, respectivament. En últim lloc, Nova Caixa Galícia rebria els fons al setembre. Segons el mateix rotatiu, els plans del Banc d'Espanya només es modificarien en cas d'una situació inesperada.

Segons "El Periódico", el Banc d'Espanya espera aquest any que les proves de resistència de la banca europea, que es faran al juliol, seran més positives que l'any passat, quan quatre entitats no les van superar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut