Imatge d'arxiu d'una oficina de CatalunyaCaixa.
Imatge d'arxiu d'una oficina de CatalunyaCaixa.
Madrid

Quatre bancs presentaran avui al FROB la seva oferta per comprar Catalunya Banc

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, quatre dels cinc bancs interessats a comprar Catalunya Banc -el Sabadell, el Popular, el BBVA i el Santander- continuen endavant amb el procés de subhasta. Avui presenten al FROB (el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) la seva oferta no vinculant.

RedaccióActualitzat
Dels cinc bancs interessats a comprar Catalunya Banc -l'antiga CatalunyaCaixa-, quatre presentaran aquest dijous una oferta no vinculant al govern espanyol. El termini per fer-ho s'acaba justament avui. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, les entitats que segueixen endavant en la subhasta són el Sabadell, el Popular, el BBVA i el Santander. Se'n despenja per tant Kutxabanc. També hi ha un fons d'inversió, el JC Flowers, que encara no ha definit si continua o no endavant en el procés.

Les entitats que hi segueixen interessades rebran ara més detalls de les xifres de Catalunya Banc, perquè més endavant hi puguin presentar una oferta, en aquest cas ja vinculant. Catalunya Banc va tenir l'any passat unes pèrdues d'entre 11.000 i 12.000 milions d'euros. Uns números, però, que eren previs al pla de sanejament.

Els propietaris de l'entitat nacionalitzada, el FROB (el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària), asseguren que no pensen malvendre-la i confirmen que, si les ofertes són atractives, d'aquí a unes setmanes podria estar adjudicada.


Anar al contingut