Quatre alpinistes de l'expedició A l'Aconcagua sense Gluten fan el cim

L'expedició Santiveri - A l'Aconcagua sense Gluten ha aconseguit situar sis dels seus membres al cim més alt de l'hemisferi sud i del continent americà. Quatre celíacs, el càmera i la responsable de comunicacions han estat els membres de l'expedició que han arribat al cim. L'objectiu de l'expedició de situar el màxim nombre de persones celíaques al cim de l'Aconcagua s'ha vist, doncs, complert amb la gesta d'Ignasi Pijoan, Laura Coromines, Eduard Martorell i Daniel Carceller. Anna Moragues i Juanjo Garra els han acompanyat fins al cim.
Quatre alpinistes de l'expedició A l'Aconcagua sense Gluten fan el cim
Alpinisme

Quatre alpinistes de l'expedició A l'Aconcagua sense Gluten fan el cim

L'expedició Santiveri - A l'Aconcagua sense Gluten ha aconseguit situar sis dels seus membres al cim més alt de l'hemisferi sud i del continent americà. Quatre celíacs, el càmera i la responsable de comunicacions han estat els membres de l'expedició que han arribat al cim. L'objectiu de l'expedició de situar el màxim nombre de persones celíaques al cim de l'Aconcagua s'ha vist, doncs, complert amb la gesta d'Ignasi Pijoan, Laura Coromines, Eduard Martorell i Daniel Carceller. Anna Moragues i Juanjo Garra els han acompanyat fins al cim.
Actualitzat
Cal recordar que l'expedició Santiveri - A l'Aconcagua sense Gluten, del Centre Excursionista de Catalunya, és un projecte destinat a donar a conèixer la malaltia celíaca i a estudiar vies per millorar la qualitat de vida de les persones intolerants al gluten mitjançant l'activitat física i l'esport.

És per aquest motiu que els membres de l'expedició es van proposar dur a terme una gesta esportiva que servís tant per generar un esdeveniment de ressò social i mediàtic que ajudi a difondre el coneixement sobre la malaltia, com per estudiar científicament l'efecte de l'activitat física i l'esport en la salut de les persones celíaques.

Aconseguint fer el cim, els quatre celíacs de l'expedició han demostrat que amb la infraestructura, la logística i la preparació necessàries, les persones intolerants al gluten poden fer qualsevol activitat que es proposin.