Marbella

Quatre advocats d'un bufet de Madrid van a la presó després de declarar pel "cas Marbella"

Els sis advocats, vinculats professionalment al despatx Sánchez Zubizarreta & Soriano a Madrid, han declarat aquest dilluns davant del jutge d'instrucció número 5 de Marbella, Miguel Ángel Torres, que investiga el cas de corrupció a l'Ajuntament de la localitat. El delicte que podria haver-los imputat el jutge Torres seria el de blanqueig de capitals. El jutge ha citat també a declarar el cap de la policia local de Marbella.

Actualitzat
Fins ara ja són a la presó pel "cas Marbella" onze persones. La regidora de Marbella, Marisol Yagüe; la primera tinent d'alcalde, Isabel García Marcos; l'assessor municipal d'Urbanisme i presumpte cervell de la trama, Juan Antonio Roca; el regidor de Trànsit i Transports, Victoriano Rodríguez; els empresaris Ismael Pérez Peña i Óscar Benavente Pérez, i la presumpta testaferro Montserrat Corulla.

A aquests, cal afegir els quatre advocats d'un bufet de Madrid que han declarat aquest dilluns. Es tracta de Manuel S.Z, Juan Luis S.P, Francisco Antonio S.P i Manuel S.M. En canvi, Francisco S.Z i Miguel P.C. han estat posats en llibertat sota fiança de 90.000 euros i 30.000 euros respectivament.

El jutge ha dictat, a més, llibertat amb fiances de 30.000 euros per al regidor de Cultura de Marbella, José Jaén; de 20.000, per a l'empresari detingut a Màlaga José Luis Alonso Boyer, i de 12.000 euros, per al també empresari arrestat a Màlaga Julio de Marco.

El magistrat ha deixat en llibertat amb càrrecs i sense fiança el secretari municipal, Leopoldo Barrantes, i l'empresari Juan Miguel Saavedra, Jaime Hachuel, José Luis Benavente Pérez, Salvador Gardoqui, María Ursula Quijano i Ernesto Celdrán.
Anar al contingut