El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un.
El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un. (Foto: Reuters)
Corea del Nord

Pyongyang retira dos míssils i rebaixa la tensió generada les últimes setmanes

Washington admet que la maniobra evita un perill imminent del llançament dels projectils, però no l'elimina del tot. Els països veïns i també els Estats Units havien posat en estat d'alerta les defenses.

RedaccióActualitzat
El règim nord-coreà ha retirat els dos míssils que va instal·lar a l'abril a la costa est amb l'objectiu d'amenaçar els enemics, segons han revelat fonts oficials nord-americanes. El gest rebaixa la tensió generada les últimes setmanes a la península per la retòrica bèl·lica de Pyongyang. Precisament, diversos experts creien que Kim Jong-un podria haver estat preparant una prova per fer un llançament a mitjans del mes passat, quan es commemorava el naixement de Kim Il-sung, el fundador del país i el seu avi.

Washington admet que la maniobra evita un perill imminent del llançament dels projectils, però no l'elimina del tot . Els països veïns i també els Estats Units havien posat en estat d'alerta les defenses.

No obstant, l'exèrcit nord-coreà ha amenaçat de fer "contraatacs immediats" si els Estats Units i Corea del Sud violen la seva sobirania territorial durant l'exercici militar que duen a terme aquesta setmana en aigües sud-coreanes del mar Groc.

En qualsevol cas, la retirada dels míssils arriba hores abans de la primera visita a la Casa Blanca de la nova presidenta sud-coreana.
Anar al contingut