Seül

Pyongyang qualifica Hillary Clinton de "col·legiala", "vulgar" i "poc intel·ligent"

Corea del Nord ha anunciat que, a causa de l'actitud "hostil" dels Estats Units, no tornarà a les "converses a sis bandes" per a la seva desnuclearizació. Pyongyang ha afirmat que la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, està actuant com una "col·legiala de primària", amb declaracions "vulgars i impròpies del seu càrrec". Segons un portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers, els comentaris fets aquesta setmana per Clinton sobre el recent llançament de míssils per part de Corea del Nord "donen a entendre que no és gaire intel·ligent".

Actualitzat
El portaveu del govern comunista ha afegit que "només podem veure la senyora Clinton com una dona divertida a la qual li agrada utilitzar aquest tipus de retòrica, ignorant l'etiqueta més elemental davant la comunitat internacional". "De vegades sembla una col·legiala de primària i altres, una pensionista que surt de compres". Segons el portaveu, Clinton "només podrà fer alguna contribució, com a secretària d'Estat, a la política exterior del govern nord-americà quan comprengui com és el món".

Tota aquesta retòrica ha servit per emmarcar la decisió de Corea del Nord de suspendre les negociacions a sis bandes per a la seva desnuclearització. Pyongyang ha tancat la porta als incentius oferts per la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, per considerar-los insuficients i perquè no suposen cap novetat.

Corea del Nord va abandonar el passat mes d'abril les negociacions per al desmantellament del seu programa nuclear en protesta per la condemna del Consell de Seguretat pel llançament d'un coet de llarg abast, que se sospita que va ser la prova encoberta d'un míssil. Washington, juntament amb la Xina, el Japó, Corea del Sud i Rússia, exigeix una "desnuclearitzación irreversible" i "completa.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut