Corea del Nord

Pyongyang qualifica d'"èxit" el llançament de míssils i amenaça amb accions més contundents si continua la pressió internacional

Corea del Nord ha qualificat d'"èxit" el llançament de set míssils que va provocar les protestes de la comunitat internacional. Pel règim de Pyongyang, les maniobres responen a tàctiques d'autodefensa i ha advertit que utilitzarà la força si el pressionen perquè deixi de fer proves. Els Estats Units, el Japó i Corea del Sud, que han decidit unir esforços per trobar una solució diplomàtica a la crisi, coincideixen que les maniobres representen una provocació i no descarten sancions econòmiques. El Consell de Seguretat de l'ONU estudia un esborrany de resolució que preveu sancions, però en principi la Xina i Rússia, amb dret de veto, s'hi oposarien.

Actualitzat

A través d'un comunicat del Ministeri d'Afers Estrangers, el règim de Pyongyang ha reconegut el llançament de diversos míssils i ha explicat que les proves formaven part de maniobres militars rutinàries destinades a reforçar la seva capacitat defensiva i dissuasiva. Corea del Nord qualifica d'"èxit" aquests exercicis i adverteix que els seguirà fent. Segons el ministeri, aquests llançaments de míssils són de caràcter militar i no tenen res a veure amb les negociacions multilaterals sobre el seu programa nuclear.

A més, Pyongyang, que ha qualificat l'acte "de legítima defensa", no descarta adoptar altres accions "físiques més contundents", en cas de rebre majors pressions de la comunitat internacional.

Precisament, el Consell de Seguretat de l'ONU estudia la imposició de sancions econòmiques. L'esborrany de resolució proposat pel Japó exigeix a Pyongyang que pari el programa de míssils balístics i li exigeix que retorni immediatament a les converses multilaterals sobre el seu programa nuclear. De moment, els Estats Units, el Japó i Corea del Sud opten per una solució diplomàtica de la crisi.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut