Moscou

Putin titlla el president Katzav de "tros d'home" i assegura que tots els russos l'envegen per haver violat deu dones

Quan pensava que els micròfons ja estaven tancats després d'una compareixença pública, el president rus, Vladímir Putin, ha afirmat que enveja el president d'Israel, Moshe Katzav, per haver violat deu dones. Aquest comentari s'ha produït durant la visita oficial del primer ministre israelià, Ehud Olmert, a Rússia. El president rus ha dit, textualment, que Katzav és "un tros d'home". Després de saludar el mandatari hebreu, Putin ha dit que segur que tots els homes de Rússia l'envegen. Les paraules han provocat les ires de la delegació israeliana, que no ha volgut fer cap declaració i que espera que res afecti la investigació sobre Katzav.

Actualitzat

Durant una compareixença pública que han celebrat el president rus i el primer ministre israelià quan creien que els mitjans de comunicació ja no estaven enregistrant les seves paraules, Putin ha dit, textualment, que Katzav és "un tros d'home" i que segur que tots els homes de Rússia l'envegen. En concret, segons informa el diari rus "Kommersant", Putin ha qualificat Katzav, fent broma amb Olmert, dient: "És un troç d'home! Violar deu dones! Ens ha sorprès a tots. Tots l'envegem." Olmert, per la seva banda, ha respost protocol·làriament als compliments de Putin amb un elogi de Sharon, i després ha convidat la premsa a sortir de la sala.

Les paraules de Putin, que ha fet després de saludar el mandatari hebreu, han provocat les ires de la delegació israeliana, que no ha volgut fer cap declaració. Israel no vol que res afecti la investigació sobre Katzav, sospitós d'almenys deu delictes de violacions i agressions sexuals, a més de desenes de casos d'assetjament, prevaricació i escoltes telefòniques.

Anar al contingut