Putin davant la premsa a la ciutat de Vladivostok per parlar sobre la crisi siriana. (Foto: Reuters)
Putin proposa tractar la crisi siriana en la reunió del G-20 de la setmana que ve. (Foto: Reuters)
Vladivostok

Putin titlla de "disbarat" les acusacions nord-americanes contra Al-Assad i insta a fer públiques les proves

Rússia considera un disbarat acusar el president sirià, Bashar al-Assad, d'utilitzar armes químiques i creu que un atac unilateral dels nord-americans és inacceptable.

RedaccióActualitzat
La retòrica bèl·lica ha tornat a l'escenari internacional amb la crisi siriana com a camp de batalla. Més enllà de la guerra civil que ja fa més de dos anys que colpeja durament aquell país, les grans potències prenen posicions en el tauler de joc i, com si de la Guerra Freda es tractés, Washington i Moscou s tornen a ser rivals.

Rússia considera que un atac unilateral dels nord-americans, sense el vistiplau del Consell de Seguretat de l'ONU, és inacceptable, i demana a la Casa Blanca que, si tenen proves de l'ús d'armes químiques, no les deixin en secret i les presentin a les Nacions Unides.

En una compareixença davant la premsa a la ciutat de Vladivostok, el president rus, Vladímir Putin, creu que acusar el règim de Bashar al-Assad és un "disbarat" i proposa tractar la crisi siriana en la reunió del G-20 de la setmana que ve.

El líder del Kremlin assegura que s'oposen categòricament a l'ús de qualsevol arma de destrucció massiva, incloses les armes químiques, i reitera que participarà en la presa de mesures de prevenció si es demostra que han estat usades a Síria.

El president dels Estats Units, Barack Omaba, va anunciar divendres que avalua una acció militar sense soldats sobre el terreny a Síria que no implicaria un "compromís" bèl·lic a llarg termini.
Anar al contingut