Moscou/París

Putin suspèn la visita a París després de les crítiques d'Hollande als atacs russos a Alep

El Kremlin afirma que el president rus es reunirà amb el seu homòleg francès quan aquest se senti preparat per trobar-s'hi

RedaccióActualitzat

Tensió diplomàtica entre París i Moscou. El president rus, Vladímir Putin, ha ajornat el viatge que havia de fer a la capital francesa dimecres de la setmana que ve, després de les crítiques de l'Elisi als bombardejos russos a Alep. La visita, que en principi tenia caràcter privat, es va complicar quan es va plantejar una possible trobada amb el president francès, François Hollande, però només per parlar de Síria. Després de l'escalada d'atacs a Alep –que per cert, avui s'han intensificat– Hollande havia posat en dubte la conveniència de rebre'l.

El viatge ha estat cancel·lat "sine die" a petició del Kremlin, segons han confirmat fonts de la seu de la Presidència francesa. Moscou ha comunicat que el president rus es reunirà amb el seu homòleg francès quan aquest se senti preparat per trobar-s'hi.

Després del veto de Rússia a l'última proposta francesa en el Consell de Seguretat de l'ONU sobre Síria –que establia la fi dels bombardejos russos sobre Alep–, Hollande va manifestar que es plantejava plantar Putin.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut