Obama i Putin, a la cimera del clima de París
Obama i Putin, a la cimera del clima de París
París

Putin relaciona l'avió abatut amb el subministrament de petroli d'Estat Islàmic a Turquia

Obama i Putin s'han trobat a París per parlar de Síria i Ucraïna però no han fet cap progrés

RedaccióActualitzat

La cimera del clima que es fa a París permet moltes reunions bilaterals de mandataris al marge de les discussions sobre el canvi climàtic. Aquest dilluns, per exemple, s'han reunit a porta tancada el president dels Estats Units, Barack Obama, i el de Rússia, Vladimir Putin. 

La reunió, convocada per parlar de les crisis de Síria i Ucraïna, ha durat una mitja hora i no ha servit per desencallar res. El president nord-americà ha insistit que Bashar al-Assad ha de plegar per poder formar una coalició contra Estat Islàmic, cosa que el president rus no accepta. 

Obama també ha expressat la seva tristesa per la mort d'un pilot rus, quan el seu avió va ser abatut per Turquia,i ha fet una crida a refer les relacions entre Ankara i Moscou. Putin, però, no s'ha mostrat receptiu. Aquest mateix dilluns ha refusat una trobada amb el seu homòleg turc, Recep Tayip Erdogan, que volia parlar amb ell al marge de la cimera del clima.

No sols això, en un altre moment del dia, Putin ha acusat Ankara d'haver abatut el bombarder rus a la frontera amb Síria per protegir el subministrament de petroli d'Estat Islàmic cap a Turquia. 

"Tenim tots els motius per pensar que la decisió d'abatre el nostre avió va ser dictada per la voluntat de protegir aquestes vies de subministrament de petroli cap a territori turc",  ha declarat al final d'una reunió de la cimera del clima de París.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut