Emmanuel Macron i Vladimir Putin, al palau de Versalles (Reuters)
Emmanuel Macron i Vladimir Putin, al palau de Versalles (Reuters)
Versalles

La lluita contra el terrorisme, prioritat per a Macron i Putin

El president rus és el primer cap d'estat rebut per Emmanuel Macron com a president de França

RedaccióActualitzat

França i Rússia es posen d'acord en prioritzar la lluita contra el terrorisme.  Els presidents Emmanuel Macron i Vladimir Putin s'han reunit aquest dilluns al Palau de Versalles, i tots dos han abordat també la situació a Síria, on mantenen notables diferències pel suport de Putin.

Macron diu que França respondrà a qualsevol ús d'armes químiques a Síria de forma immediata. Els presidents francès i rus han parlat també d'Ucraïna i dels drets de l'home a Rússia i a Txetxènia.

El presidente francès ha advertit aquesta tarda al president rus que el seu país respondrà de forma immediata a qualsevol ús d'armes químiques en el conflicte sirià. Macron ha assenyalat que vol reforçar la cooperació amb Rússia per combatre el terrorisme en aquell país.

Per la seva banda, Putin ha dit que el terrorisme no es pot combatre destruint la sobirania d'estats independents. També han parlat d'Ucraïna. El president rus ha criticat les sancions europees imposades per no complir amb els acords de Minsk.

El president de França, Emmanuel Macron, ha rebut aquest dilluns el president de Rússia, Vladimir Putin, en la primera visita d'un cap d'estat estranger des que va assumir el càrrec.

Putin no estava citat a París al palau de l'Elisi, seu de la presidència francesa, sinó al palau de Versalles. Allà l'ha rebut Macron poc després de les dues del migdia, i després de donar-se la mà davant les càmeres, han dinat plegats.

A la tarda han visitat a Versalles mateix l'exposició sobre la visita que va fer-hi el tsar rus Pere el Gran el 1717, motiu que la trobada hagi estat allà.

 

 

Versalles com a símbol històric

L'exposició de Versalles també està dedicada als últims 300 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països. Precisament s'espera que aquesta trobada serveixi per intentar resoldre almenys parcialment el moment actual d'aquestes relacions, molt malmeses sobretot pels conflictes de Síria i Ucraïna.

La nova ministra d'afers europeus francesa, però, Marielle de Sarnez, ha recordat públicament les diferències de parer dels dos països en aquests conflictes. En aquest sentit, De Sarnez ha justificat les sancions europees contra Rússia perquè Putin "va fer una cosa que era totalment il·legal" quan es va annexionar Crimea.

Després de la visita a Versalles, Vladimir Putin visitarà aquest mateix dilluns la nova catedral russa ortodoxa de París. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut