Putin amb el ministre de Defensa i el cap de l'exèrcit observant els exercicis militars a Kirillovski. (Foto: Reuters)
Putin amb el ministre de Defensa i el cap de l'exèrcit observant els exercicis militars a Kirillovski. (Foto: Reuters)
Moscou

Putin ordena a les tropes desplegades a la frontera amb Ucraïna que tornin a les bases

El portaveu de la presidència russa assegura que la decisió es va prendre ahir, després que les maniobres militars iniciades acabessin amb èxit.

RedaccióActualitzat

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha ordenat a les tropes que participaven en els exercicis militars a la frontera amb Ucraïna que es repleguin. Els exercicis militars havien començar el passat dia 26 a l'oest i el centre del país, segons ha informat el Kremlin.

El Kremlin ha fet públic que dóna per tancades aquestes maniobres militars aquest mateix matí, tot i que segons el portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov, el cap de l'Estat va donar l'ordre dilluns, després de ser informat pel comandament militar que les maniobres havien acabat amb èxit.

L'anunci ha arribat a les 7.11 hores d'aquest dimarts, després que aquesta matinada els Estats Units han ordenat la suspensió de tota cooperació militar amb Moscou per la crisi a Crimea.

A hores d'ara, Rússia manté tropes a Crimea que continuen controlant llocs estratègics de la república autònoma. A més, dos vaixells de guerra russos han travessat aquest matí des de Turquia l'estret del Bòsfor per accedir al mar Negre, i podrien dirigir-se a Crimea.

Ahir, Rússia assegurava a l'ONU que l'expresident Ianukóvitx havia demanat a Putin que intervingués a Ucraïna. La tensió creixent a la zona ha enfonsat el ruble i ha obligat el Banc Central rus a intervenir per primera vegada des de l'inici de la crisi.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut