Moscou

Putin i Hollande estan d'acord a crear una "gran coalició antiterrorista"

El president rus considera "absolutament necessari" cooperar per combatre Estat Islàmic, però no tanca cap acord concret amb el seu homòleg francès

RedaccióActualitzat

Rússia dóna suport a la gran coalició que promou França per combatre Estat Islàmic (EI). El president rus, Vladímir Putin, ha ofert col·laboració al seu homòleg francès, François Hollande, durant una reunió a Moscou en què, més enllà de les bones paraules i la intenció de compartir més informació, no s'ha tancat cap acord concret. Putin ha considerat "absolutament necessari" cooperar per combatre els jihadistes, que són un "enemic comú".

"Vostè dedica una gran atenció i molts esforços a la creació d'una àmplia coalició antiterrorista. Estem disposats a treballar conjuntament, i encara més, ho considero absolutament necessari. En aquest punt, les nostres posicions coincideixen".

El punt en què discrepen és en la necessitat que deixi el poder el president sirià, Bashar al-Assad. Per Moscou, l'enemic són els jihadistes i Al-Assad és un aliat en aquesta lluita. En canvi, la UE, els EUA, Turquia i l'Aràbia Saudita demanen un relleu governamental a Síria. 

Putin ha donat el condol a Hollande per les 130 víctimes mortals dels atemptats de París i ha recordat que un avió va ser objecte d'un atemptat a finals d'octubre a Egipte, una acció que va causar 224 morts.

Amb el dirigent rus, Hollande ha continuat la ronda de reunions per buscar suports en l'estratègia contra EI, que ja l'han portat a veure's amb Barack Obama, Angela Merkel, David Cameron i Mateo Renzi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut