Sotxi

Putin i Erdogan suspenen l'anunciada última ofensiva a Síria contra els rebels d'Idlib

Actualitzat

Vladímir Putin i Recep Tayyip Erdogan s'han reunit durant més de quatre hores aquest dilluns i han aconseguit desbloquejar un acord per impedir més atacs a Idlib, a Síria. També es podria impedir així una catàstrofe humana si és manté i s'aplica l'acord entre Rússia i Turquia.

Aquest any s'han donat la mà fins a quatre vegades. Però l'última, a Teheran, no va conduir a cap pacte destacat. Aquest dilluns, sense entusiasme, fins i tot s'han aplaudit. Perquè han pogut anunciar un acord.

El compte enrere del que hauria pogut ser una carnisseria a la província siriana d'Idlib, l'única controlada per rebels anti Al-Assad, ha quedat parat, com a mínim fins d'aquí a un mes

Recep Tayyip Erdogan, president de Rússia:

"Crear una zona desmilitaritzada al front entre les forces governamentals sirianes i l'oposició armada de 15-20 km, per al 15 d'octubre. Els rebels radicals seran expulsats, incloent-hi Al-Nusra."

A més, abans del 10 d'octubre, les armes pesants també hauran hagut de sortir de la zona. El president turc ha demanat, a més, que es tingui present el perill que, segons ell, representen els combatents kurds.

Recep Tayyip Erdogan, president de Turquia:

"Per això, Rússia i Turquia patrullaran coordinadament a les dues bandes de la zona desmilitaritzada."

El ministre de Defensa rus ha reiterat després de la roda de premsa que l'ofensiva sobre Idlib queda suspesa. Però la compareixença de Putin i Erdogan deixa interrogants oberts. Per exemple, què passarà si els combatents no surten tan fàcilment com han donat a entendre. 

ARXIVAT A:
Síria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut