El president de Rússia, Vladímir Putin
El president de Rússia, Vladímir Putin
Moscou

Putin firma la llei que permet vetar les ONG estrangeres "indesitjables"

Segons la llei aprovada pel Parlament i ara ratificada per Putin, seran considerades "indesitjables" les organitzacions no governamentals que representin una amenaça per a l'ordre, la defensa o la seguretat de Rússia

RedaccióActualitzat

El president rus, Vladímir Putin, ha firmat la llei que prohibirà la presència al país d'organitzacions no governamentals estrangeres que siguin considerades "indesitjables".

Segons la llei aprovada pel Parlament i ara ratificada per Putin, seran considerades "indesitjables" les ONG que representin una amenaça per a l'ordre, la defensa o la seguretat de Rússia. Les "indesitjables" no podran operar a Rússia i podran ser sancionades amb multes de fins a 10.000 euros i condemnes de 2 a 6 anys de presó en cas de reincidència.

La decisió d'incloure una ONG a la categoria d'"indesitjable" serà prerrogativa del fiscal general de Rússia o dels seus adjunts i ho haurà d'acordar amb el Ministeri d'Afers Estrangers.

Els Estats Units ja han expressat la seva "profunda preocupació" per aquesta nova llei que, segons el Departament d'Estat, restringirà la feina que fa la societat civil.

Anar al contingut