Moscou

Putin diu que abandonarà la presidència de Rússia el 2008, però adverteix que continuarà influint en la política nacional

El president rus, Vladímir Putin, ha anunciat en un programa emès en directe per televisió que no optarà a la presidència de Rússia per tercera vegada consecutiva. Amb tot, ha assegurat que després que hagi deixat el càrrec el 2008 espera mantenir la confiança dels seus conciutadans i seguir influint en la vida nacional. "Tot i que m'agrada la meva feina, la Constitució no em concedeix el dret a presentar la candidatura per tercera vegada consecutiva", ha dit el president. Putin, que s'ha sotmès a les preguntes dels ciutadans, ha parlat també del contenciós nord-coreà, de la crisi amb Geòrgia i dels seus plans per contenir la immigració il·legal.

Actualitzat

Putin s'ha sotmès a les preguntes dels ciutadans en un programa emès en directe per televisió. El president ha parlat de la crisi amb Geòrgia, del seu futur polític, dels seus plans per contenir la immigració il·legal i del contenciós nord-coreà. Precisament, el president rus ha dit que no s'ha d'arraconar el règim de Corea del Nord i deixar-lo sense cap altra sortida perquè això dificulta una sortida de la crisi nuclear.

En aquest tipus d'intervencions públiques els ciutadans han d'enviar prèviament les preguntes. Molts consideren que les qüestions estan seleccionades i tenen un marcat caràcter adulador cap a la figura del president. En aquest sentit, un home ha preguntat textualment a Putin: "Què serà de Rússia i de nosaltres després del 2008?" El mandatari li ha contestat que ell no serà president, ja que la constitució no l'hi permet, però que continuarà exercint una influència en la política. A més, ha assegurat que està convençut que després de deixar el càrrec mantindrà la confiança dels seus conciutadans.

Putin ha assegurat també que el país entra en una nova etapa de desenvolupament en què és important superar els desequilibris entre els molts rics i els pobres.

La compareixença de Putin, anomenada "Línia directa amb el president", s'ha retransmès per dos canals de televisió i les dues emissores de ràdio estatals. Es tracta de la cinquena "línia directa" amb Putin, que el setembre de l'any passat va rebre més d'un milió de preguntes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut