Serguei Xoigu, nou ministre de Defensa, reunit amb Putin (Foto: Reuters)
Serguei Xoigu, nou ministre de Defensa, reunit amb Putin (Foto: Reuters)
Moscou

Putin destitueix el seu ministre de Defensa per un escàndol de corrupció

A finals d'octubre es va obrir una investigació sobre una societat controlada pel ministeri, sospitosa de cometre frau en la venda de béns immobles, terrenys i accions. Segons la investigació, el frau comès a través d'aquesta societat pujaria a prop de 80 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
El president rus, Vladímir Putin, ha destituït el seu ministre de Defensa, Anatoli Serdiukov, per un escàndol de corrupció. A finals d'octubre es va obrir una investigació sobre una societat controlada pel ministeri, sospitosa de cometre frau en la venda de béns immobles, terrenys i accions. Segons la investigació, el frau comès a través d'aquesta societat pujaria a prop de 80 milions d'euros.

"En vista de la situació creada entorn del Ministeri de Defensa i per tal de crear condicions per a la investigació objectiva en tots els afers, he pres la decisió d'alliberar del seu càrrec el ministre de Defensa", ha assegurat Putin en comunicar el nomenament del substitut del destituït ministre, el fins ara governador de la província de Moscou, Serguei Xoigu.

Serdiukov, gendre de l'exprimer ministre Víktor Zubkov, era el titular de Defensa des del 2007 i ha estat el primer civil que ha ocupat aquesta cartera.
Anar al contingut