Moscou

Putin assegura "Crimea sempre ha estat i sempre serà part de Rússia"

Entre un munt d'apladiments, el president rus ha venut l'annexió com una reunificació i ha dit que no podia deixar sense resposta la petició de Crimea per entrar a Rússia perquè hauria estat una traïció. Tot i això, ha dit que no aspira a incorporar altres regions ni vol dividir Ucraïna.

RedaccióActualitzat

Vladímir Putin accelera l'annexió de Crimea a Rússia, però, segons, diu s'aturaria aquí. El president rus, entre un munt d'aplaudiments, ha assegurat a les dues cambres del Parlament rus que "Crimea sempre ha estat i sempre serà part de Rússia". El president rus ha venut l'annexió com una reunificació i ha dit que no podia deixar sense resposta la petició de Crimea per entrar a Rússia perquè hauria estat una traïció.

Després d'això, Putin ha dit que Rússia no aspira a incorporar altres regions d'Ucraïna, ni busca dividir aquest país. "Rússia no busca dividir Ucraïna. No ho necessitem, això", ha afirmat, en referència a les regions orientals d'Ucraïna on hi ha una majoria de població russa. Sobre aquests territoris, Putin ha considerat que "els defensarem amb mitjans polítics i diplomàtics".

Per això, Putin ha acusat Occident d'haver traspassat totes les línies vermelles amb la crisi d'Ucraïna, mentre que ha agraït a la Xina el seu suport. Pel que fa a les noves autoritats ucraïneses, ha considerat que han fet un cop d'estat.

El Parlament Rus ha desafiat la Unió Europea i els Estats Units a estendre les sancions imposades ahir a tots els seus diputats. La Duma, o cambra baixa, ha aprovat una declaració de resposta als càstigs, adoptats ahir a Brussel·les i a Washington, que prohibeixen entrar a Europa i congelen els béns a una vintena de responsables crimeans i russos. 

Vistiplau a l'esborrany d'adhesió

El president rus ha donat el seu vistiplau aquest dimarts al matí a un esborrany d'un tractat per a la incorporació de Crimea a la Federació Russa. Ho ha fet l'endemà de firmar el decret que reconeix Crimea com a estat independent.

El document aprova "el projecte del Tractat entre la Federació Russa i la República de Crimea sobre la incorporació de la República de Crimea a la Federació Russa". És a dir, que després de reconèixer Crimea, Putin continua avançant per quedar-se aquesta península que fins ara formava part d'Ucraïna.

La resolució ha estat publicada en el portal oficial rus d'informació jurídica. "Considero convenient la firma del tractat recollit en la present resolució al més alt nivell", conclou la resolució del cap del Kremlin.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut