Vladímir Putin, en una imatge d'arxiu
És la mesura més hostil que s'ha aprovat des de la guerra freda
Moscou

Putin aprova una llei que prohibeix adoptar nens russos als Estats Units

La mesura, la més hostil que s'ha aprovat des de la guerra freda, respon a una acta nord-americana que restringeix l'entrada de ciutadans russos al país.

RedaccióActualitzat
El president rus, Vladímir Putin, ha donat llum verda a la llei que prohibeix adoptar nens russos als Estats Units. La mesura, la més hostil que s'ha aprovat des de la guerra freda, respon a una acta nord-americana que restringeix l'entrada de ciutadans russos al país.

La nova legislació, criticada dins del govern, entrarà en vigor el dia 1 i deixa en suspens 52 processos d'adopció, que s'hauran de vehicular entre famílies russes.

La decisió de Rússia s'entén com a represàlia a la llei Magnitski, aprovada pel Congrés dels Estats Units i que prohibeix l'entrada als russos sospitosos de violar els drets humans. Serguei Magnitski era un advocat rus que va denunciar una trama de corrupció al poder i va acabar mort a la presó l'any 2009.

Precisament, les autoritats russes han excarcerat aquest divendres l'únic inculpat pel cas, l'exdirector adjunt de la presó de Moscou, acusat de negligència mèdica a l'advocat assassinat després de ser, presumptament, objecte de tortures.
Anar al contingut