El president rus, Vladímir Putin, en un acte dimecres (Reuters)
El president rus, Vladímir Putin, en un acte dimecres (Reuters)
Moscou

Putin afirma que la crisi de Catalunya és fruit de la "doble moral" d'Occident

El president rus defensa que el problema s'ha de solucionar "en el marc de la legislació espanyola"

Actualitzat

El president rus, Vladímir Putin, creu que Europa hauria d'haver pensat abans en el problema de Catalunya, que ha considerat novament un afer intern. Dit això, Putin ha considerat que la crisi de Catalunya, i també la del Kurdistan, són fruit de la "doble moral" d'Occident.

En aquest sentit, Putin ha recordat que la Unió Europa i diversos països han condemnat els independentistes, "però en el seu moment van saludar la desintegració d'un seguit d'estats, sense amagar l'alegria per aquest fet".

En la intervenció en el club internacional de debat Valdai, Putin ha afirmat que la doble moral europea acaba provocant problemes:

"Per alguns col·legues nostres hi ha lluitadors bons per la llibertat, i separatistes que no poden defensar els seus drets ni amb l'ajuda de mecanismes democràtics."

Putin ha afegit que el problema s'ha de solucionar "en el marc de la legislació espanyola":

"L'estabilitat pot ser fràgil fins i tot en un estat benestant. Podem veure-ho en l'exemple d'Espanya. Qui s'hauria pogut imaginar que la discussió sobre l'estatus de Catalunya, que té una història tan antiga, esdevindria una crisi política tan aguda? La posició de Rússia no ha canviat: és un afer intern d'Espanya i s'hauria de resoldre en el marc de la legislació espanyola, en la línia de les tradicions democràtiques."

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut