Verges, Baix Empordà

Uns 150 cotxes amb rodes punxades a Verges, Girona, Sarrià de Ter i Medinyà

L'alcalde de Verges sospita que al darrere d'aquestes bretolades hi ha la Guàrdia Civil: "No van poder diumenge, però avui han pogut"

RedaccióActualitzat

Uns 150 cotxes dels municipis de Verges, al Baix Empordà, i també Girona, Sarrià de Ter, Medinyà i Llagostera, al Gironès, han aparegut aquest dimarts amb les rodes rebentades. Segons els Mossos d'Esquadra, un centenar dels vehicles corresponen a Verges, una xifra que l'Ajuntament eleva a una quantitat que oscil·la entre els 150 i 200, pràcticament tots els cotxes que hi havia aparcats a la localitat.

Els Mossos informen que 16 vehicles són de Sarrià de Ter i 13 de Medinyà, la mateixa xifra que Girona. I cinc són de Llagostera. Ara busquen l'autor o autors d'aquests desperfectes, que han col·lapsat els tallers mecànics de la zona.

Molts veïns de Verges, una població de poc més d'un miler d'habitants, s'han trobat el cotxe amb dues, tres o les quatre rodes punxades. Ho ha explicat l'alcalde de la població, Ignasi Sabater, a "El matí de Catalunya Ràdio". Segons Sabater, la punxada ha estat "indiscriminada", i l'ha relacionat directament amb les mobilitzacions que es van fer aquest dimarts al poble en protesta per l'actuació policial durant el referèndum de diumenge:

"Ens vam manifestar de manera totalment modèlica, vam fer un tall de les 4 carreteres que passen pel poble fins a les 10 del matí, tothom va ser molt respectuós, no hi va haver cap mena de problema, i avui ens despertem i ens trobem aquesta bretolada."

En declaracions posteriors a "Els matins" de TV3, l'alcalde ha dit que sospita que aquesta bretolada pot ser una reacció de les forces de seguretat de l'Estat després que el poble es manifestés i que la Guàrdia Civil no va poder entrar al poble:

"No ho puc assegurar, però no em sorprendria gens. A mi la setmana passada em van seguir fins al lloc de feina al meu poble. I diumenge no van poder entrar al poble perquè estava totalment col·lapsat de tractors, jardineres i cotxes. No van poder diumenge, però avui han pogut. I espereu-vos. Tot això tot just comença."

 

 

Sabater ha dit que estan parlant amb els Mossos per denunciar els fets i que s'estan posant en contacte amb els pobles veïns per saber si és un problema més extens. Se n'ha fet ressò Lluís Llach, diputat de Junts pel Sí i veí il·lustre de Verges:

 

 

L'Ajuntament presentarà denúncia davant dels Mossos, mentre s'ajuda els veïns, i s'ha muntat fins i tot un servei coordinat per acompanyar-los a la feina. El consistori ha agraït l'actitud dels ciutadans a través del Twitter.

 

 

Pel que fa a Sarrià de Ter, els 16 vehicles afectats s'havien aparcat a la plaça d'Emília Xargay i un carrer adjacent. I a Medinyà, els 10 vehicles amb rodes punxades estaven aparcats al carrer Doctor Fleming, la via principal d'accés al centre des de Figueres. L'alcaldessa, Montse Garcia, ha explicat que s'ajudarà els afectats econòmicament.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut