Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu
Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu
Lleida

Pujol veu "lògic" el suport a la campanya per no pagar els peatges

Jordi Pujol veu "lògic" el suport a la campanya d'insubmissió als peatges de les autopistes, el #novullpagar, i entén que és la resposta a una situació "tremendament injusta". Tot i que deixa clar que "s'ha de complir la llei", l'expresident de la Generalitat defensa que s'expressi d'aquesta manera el "maltractament financer i econòmic sistemàtic".

RedaccióActualitzat
"Ja sigui l'opinió pública, la concessionària, el govern de Madrid o el de Catalunya han d'assumir que això és una manera de manifestar-se contra una situació tremendament injusta" que rep Catalunya per part de l'Estat, ha afirmat Jordi Pujol sobre el #novullpagar durant una visita a Lleida per presentar el tercer volum de les seves memòries. 

Pujol ha advertit que "Catalunya no pot pagar també per unes inversions que s'han fet a Madrid" i ha recordat que, fa anys, l'aleshores ministre d'Obres Públiques Arias Salgado li va garantir que, a partir d'aleshores, les carreteres ràpides que es construirien a Madrid i en altres territoris també serien de pagament. Pujol ja no veia clar que fos així i, finalment, "ha passat allò que em temia, potser hi ha ajudat la crisi, però les autopistes no han estat de peatge", ha explicat.

Pujol ha recordat, que veient que aquelles noves autopistes no eren rendibles, l'Estat va "compensar" les concessionàries per les pèrdues en les autopistes de Madrid allargant les concessions de les autopistes catalanes, més rendibles.
Anar al contingut