Pla mig d'Eduard Pujol, portaveu de campanya de Junts per Catalunya, en roda de premsa el 30 de novembre de 2017 (horitzontal)
Pla mig d'Eduard Pujol, portaveu de campanya de Junts per Catalunya, en roda de premsa el 30 de novembre de 2017 (horitzontal)

Pujol (JxCat) diu que el recurs de Podem contra l'article 155 "arriba tard" i insta el partit a "mullar-se"

ACN Vilanova i la Geltrú.-El portaveu de campanya de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha afirmat aquest dijous a la tarda que el recurs que vol presentar Podem contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució "arriba tard i amb el pas canviat". Pujol ha aplaudit que el partit lila "s'afegeixi als que teníem clar que el 155 no pot dur enlloc", però ha apuntat que "sobta que hagin necessitat un mes per prendre aquesta actitud". En aquest sentit, el portaveu de la llista de Carles Puigdemont ha instat Podem a "fugir de la comoditat del no dir res" i li ha demanat que es "mulli" sobre les mesures del govern de Mariano Rajoy a Catalunya. D'altra banda, Eduard Pujol ha criticat la denúncia que el PP ha presentat a la Junta Electoral contra l'editorial de Mònica Terribas al 'Matí de Catalunya Ràdio' del passat dilluns, i ha assegurat que es tracta d'"una nova agressió a les llibertats".

Eduard Pujol ha retret a Podem que "ha tingut un mes" per presentar el recurs que preveu dur dilluns al Tribunal Constitucional contra l'article 155 i l'ha apel¿lat a "fugir de la comoditat" i a pronunciar-se amb un "'sí' o un 'no'" respecte l'actitud del govern espanyol vers la Generalitat. "No calia esperar un mes per sumar-se a aquesta denúncia, per demanar que algú aclareixi què passa amb un 155 indigne i contrari a les llibertats de la gent d'aquest país", ha reblat Pujol.En roda de premsa per presentar els candidats de Junts per Catalunya al Penedès, el portaveu de campanya ha situat l'anunci de Podem en el marc de l"'estratègia política", i ha insistit en demanar-los que fixin la seva posició per "re instaurar les institucions pròpies de Catalunya". En aquest sentit, ha llençat un missatge directe contra el partit lila: "O festeges amb els que van prémer el botó del 155, o estàs amb els que des de primera hora hem dit que el 155 era una anomalia i un disbarat".D'altra banda, Eduard Pujol ha rebutjat contundentment la denúncia que el PP ha presentat a la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra el programa 'El Matí de Catalunya Ràdio' del 28 de novembre perquè a l'espai 'La Portada' la periodista Mònica Terribas no hauria respectat la neutralitat informativa. Pujol ha acusat el PP de "posar nom i cognom a les seves amenaces" i ha definit la denúncia com "una nova agressió a les llibertats". "Només falta que s'atreveixin amb la llibertat de premsa", ha afegit. Per últim, Eduard Pujol ha defensat el dret d'expressió com "un valor que hauria de ser intocable" i ha augurat que "el límit de la Junta Electoral no està escrit".

Anar al contingut